Henter indhold...
AlderAflastning af pårørende til alvorligt syge

Aflastningstjenesten i Esbjerg og Varde


Aflastning af pårørende til alvorligt syge, er vigtigt for at pårørende fortsat kan have ressourcer til at være der for den syge. I mange hjem kan pårørende ikke gå fra den syge og er bundet til hjemmet. 
Ved at der er en frivillig der kommer og sidder hos den syge, kan pårørende få fri nogle timer om ugen og enten mødes med andre eller få gjort praktiske ting.
Samtidig er den frivillige også en samtaleven for både den syge, men også den pårørende, der ofte har brug for at få talt om det der er svært, eller bare en lille snak over en kop kaffe.
Vi tilbyder at sidde 3 timer af gangen, så pårørende har lidt tid til at komme ud.

Vores tilbud henvender sig til pårørende, der er bundet til hjemmet på grund af en syg ægtefælle eller forældre.
Der må ikke være omstændigheder, der gør at den frivillige skal yde plejemæssige opgaver, men skal kunne ringe efter hjælp ved hjemmeplejen. Vi sidder hos den syge og hygger, men laver ikke praktiske eller plejemæssige opgaver.

Vågetjeneste
Vi tilbyder vågetjeneste, hvor vi kan være hos en døende, mens pårørende kan få en pause. Vi kan sidde hele døgnet, og vi kan kontaktes indtil kl. 19 alle dage for at igangsætte en vågeopgave. 

Besøgstjeneste
Bor man alene og føler sig ensom eller sygdom gør at man ikke kan komme ud, er der mulighed for at få en besøgsven, kontakt os for nærmere information.


Tilbuddet er til dig, som...

.. er pårørende til en alvorligt syg, og er bundet til hjemmet på grund af en syg ægtefælle eller forælder

 


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Esbjerg Kommune administreres af Frivillighuset Vindrosen

Frivillighuset Vindrosen Esbjerg Kommune
Top